28.09.2023

JU MSŠ Srebrenik

Dobrodošli na zvaničnu web stranicu Mješovite srednje škole Srebrenik

Učenik generacije

KONKURENCIJA ZA IZBOR UCENIKA GENERACIJE 2021/2022.: SALIHBASIÇ MAHIR, MORANJKIC DZENITA, SULJIC MAHIR I DEDIC ZEID.

U JUMSS Srebrenik ove skolske godine, svoje obrazovanje je zavrsilo 302 maturanta. U generaciji koja je znanjem i uspjesima sa raznih takmicenja bojila svoje skolovanje i u konkurenciji od 12 ucenika sa svim peticama u izboru za ucenika generacije ucesce su uzeli:

UCENIK GENERACIJE: MAHIR SALIHBASIC

Sin Ferida i Edine. Rodjen 7. februara 2003.godine u Tuzli. Odlican i primjeran ucenik sve cetiri godine. Od ranih dana pokazao je interes za nauku a u gimnaziji prema klasicnoj knjizevnosti, lingvistici i debati. Ucesnik je razlicitih skolskih, kantonalnih, federalnih i medjunarodnih takmicenja iz matamatike, fizike, engleskog jezika, programiranja i debatovanja. Dao je veliki doprinos i na polju vannastavnih aktivnosti, osvajao prva mjesta i predstavljao nasu skolu u najboljem svjetlu.

PONOS GENERACIJE: MORANJKIC DZENITA

Kcerka Mesuda i Merime. Rodjena 5. juna 2003.godine u Tuzli. Odlicna i primjerna ucenica cetiri godine. Ucesnica mnogobrojnih takmicenja iz matematike, fizike, engleskog jezika, informatike i fotografske sekcije. Fotografijom se bavi od trinaeste godine a profesionalni je fotograf vec 5 godina. Takodjer svira gitaru od osnovne skole i bavi se pjevanjem kao i izradom web stranica nakon zavrsenih mnogobrojnih kurseva iz programiranja.

PONOS GENERACIJE: MAHIR SULJIC
Sin Nihada i Esade. Rodjen 17. novembra 2003.godine u Tuzli. Odlican i primjeran ucenik cetiri godine. Ucesnik mnogih takmicenja iz programiranja, fizike, matematike, engleskog jezika, saha i drugih predmeta. Osvajao prva mjesta na skolskim takmicenjima kao i prvo mjesto iz fizike na kantonalnom takmicenju. Bavi se programiranjem od svoje cetrnaeste godine i poceo se takodjer baviti dizajniranjem elektricnih sema. Aktivan je sportista, majstor karatea 1. dan a ujedno i trener u karate klubu ,,1.Mart” Srebrenik. U slobodno vrijeme svira gitaru (akusticnu i elektricnu).

PONOS GENERACIJE : DEDIC ZEID

Sin Esada i Maksume. Rodjen 30. septembra 2003.godine u Tuzli. Odlican i primjeran ucenik cetiri godine. Ucesnik mnogih takmicenja iz biologije, hemije i vjeronauke. Aktivni sportas od osnovne skole (karate, fudbal, kosarka) i trener karatea od 2020.godine. Zajedno sa svojom trenericom pokrece Univerzalnu skolu sporta Sportissimo.
Cestitamo Mahiru, Dzeniti, Mahiru i Zeidu na postignutim uspjesima a njima i svim maturantima zelimo uspjesno dalje skolovanje.